Menu
Your Cart

Гаранция и гаранционни условия

Гаранция и гаранционни условия
Гаранционни условия за часовници:
 
Часовника не подлежи на  гаранционен сервиз, когато :
 
Степени на водоустойчивост на часовниците
2. WR 5 BAR - часовника е подходящ за къпане - душ с умерено топла вода
3. WR 10 BAR - часовника е подходящ за плуване
4. WR 20 BAR - часовника е подходящ за дълбоководно плуване и гмуркане
 
ВНИМАНИЕ :
 
Срок за ремонтиране на гаранционен часовник
 
Гаранционни условия за всички останали продукти:
Уважаеми посетители, преди на направите поръчка в нашия сайт, моля запознайте се с гаранционните условия при които работи нашия онлайн магазин. Те са важни и са свързани с всяка една направена от вас покупка.
Всички часовници които предлагаме в нашия онлайн магазин са с 2 години гаранция.
Гаранцията се отнася само за възникнали фабрични дефекти по часовника и механизма.
са налице видими механични деформации - повреда по верижката, счупване или износване и скъсване на каишката(верижката), надраскване, счупване на стъклото или полира на стоманата, счупени или износени патенти,ожулване или падане на покритието на корпуса или верижката (за позлатени и оксидирани часовници).
липсват елементи от украсата и декорацията (липса на камъни или кристали).
не са спазени степените на водоустойчивост, които са обозначени на часовника и гаранционната карта - наличие на вода или следи от вода.
купувача или друго неопълномощено лице е извършвал опит за отстраняване на проблема и се открият следи по капака от отваряне на часовника, пръсти по механизма или батерията.
е изтощена батерията на часовника и поради това той е спрял. Батерията е консуматив, който подлежи на периодична смяна. Ние даваме гаранция за батерията за срок от 3 месеца от датата на закупуване.


1. WR 3 BAR - часовника е подходящ за миене на ръце
Водоустойчивостта и защитеността е относително и нетрайно понятие при часовниците. Когато часовника е изложен на екстремни дейности като активно плуване, силен удар във вода или скачане във воден басейн се създава за минимално време налягане върху часовника и поради тази причина може да се превиши многократно водоустойчивата степен, обозначена на капака на часовника и на гаранционната карта.
Всички възникнали фабрични дефекти по часовника и механизма установени след преглед в нашия сервиз се отстраняват по гаранция.
Всички възникнали вследствие на неправилна експлоатация повреди, които са по вина на клиента се отстраняват за сметка на клиента.
Бутоните по корпуса и коронката за сверяване не бива да бъдат използвани в съприкосновение с вода или когато часовника е мокър. При този случай лесно би могло да влезе вода в часовника. При такъв случай гаранцията се преустановява.
Водоустойчивостта по Българския Държавен Стандарт 62 (БДС-62) и (ISO 2281) е изключително нетрайна и обективна характеристика.
Уплътненията на задния капак, бутоните или коронката са предмет на остаряване или износване.
След приключване на гаранционния срок, манипулацията за поддържане на водоустойчивостта е смяна на уплътненията, стъклото, коронката на часовника и тест в барокамера. Тази дейност се заплаща от клиента. Само след такъв ремонт може да се гарантира, че часовника в водозащитен.
Срока за отстраняване на проблем е от 4 до 30 календарни дни. При повреда, клиента е задължен да представи актуална, правилно попълнена и подпечатана гаранционна карта, която се издава при покупка на часовника.
Всички останали продукти които предлагаме се продават с гаранция от 6 до 24 месеца.
В описанието на всеки продукт е посочен периода на гаранцията.
Гаранцията покрива вреди, резултат от фабрични дефекти на вложените материали и/или техническа разработка на артикулите които предлагаме, в пълно съответствие и спазване на посочените в гаранционната карта гаранционни условия.

This is the sticky Notification module. You can use it for any message such as cookie notices, special promotions, or any other important text.